Hälso- och sjukvården Region Blekinge

Om oss

Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge verkar för kommunerna Karlshamn, Sölvesborg samt Olofström med ett upptagningsområde med cirka 60 000 invånare. Kliniken består av en heldygnsvårdsavdelning belägen på sjukhuset i Karlshamn och av vuxenpsykiatriska mottagningar i Karlshamn och Sölvesborg, mellanvårdsmottagningar i samtliga kommuner samt ett akut- och rådgivningsteam. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal.

Den aktuella tjänsten är i Karlshamn.

Om jobbet

I mellanvården arbetar läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterskor med psykiatrisk erfarenhet, skötare, kurator och medicinska sekreterare. Vi har tillgång till psykolog vid behov. Arbetet sker i team och utifrån ett personcentrerat förhållningssätt, den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse.

Som sjuksköterska kommer du att arbeta med patienter som har en komplex psykiatrisk problematik, familj-, grupp- och nätverksarbete, individuella samtal, läkemedelsadministrering och uppföljning samt arbete med livsstilsförändring/levnadsvanor. I rollen ingår det även att handleda studenter.

Vi erbjuder dig kontinuerlig teamhandledning och god möjlighet till kompetensutveckling. 

Om dig

Du ska vara legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av psykiatrisk arbete inom öppen/slutenvård, vidareutbildad psykiatrisjuksköterska är meriterande. 

Vi ser att Du är en erfaren, lyhörd och nyfiken medarbetare som kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll.
Du har intresse av att vara med och utveckla vuxenpsykiatrin i Blekinge, ge god vård samt verka för en hög tillgänglighet och ett gott bemötande för patienter och anhöriga. Du ska vara flexibel, nyfiken på utveckling inom ditt område och en god lagspelare.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. Urval sker löpande. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidarepersonal. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlshamn
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2022/276
Kontakt
  • Sabina Turesson Avdelningschef, 0734–471725
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, via växel, 0455-731000
Publicerat 2022-10-25
Sista ansökningsdag 2022-11-27

Tillbaka till lediga jobb